Petrol Ofisi İlkokulu Tarihçesi

Okulun Tanıtımı

Petrol Ofisi İlkokulunun arsası Petrol Ofisi Genel Müdürlüğünce Özel İdareye hibe edilmiş ve 1994’te yatırım programına alınmıştır. Okulumuz, beklenildiğinden önce tamamlanarak 11 Eylül 1995’te eğitim ve öğretime açılmıştır.

Okulumuzun alanı 4986 metrekaredir. A ve B blokları olmak üzere iki binadan oluşmaktadır.

A blokta 20 derslik, müdür odası, 1 adet müdür yardımcısı odası, rehber öğretmen odası, 1 adet memur odası, anasınıfı bölümü, 1 adet çok amaçlı salon, öğretmenler odası, z-kütüphane ,arşiv,Okul Aile Birliği odası ve kız-erkek tuvaletleri mevcuttur.

B blokta ise 16 derslik, 1 müdür yardımcısı odası, rehberlik odası , öğretmenler odası ve kız-erkek tuvaletleri mevcuttur.

Okulumuz “Temiz Okul Sağlıklı Okul” Projesi kapsamında verilen: “Beyaz Bayrak ” payesi sahibidir.

Okulumuzda 1 müdür, 2 müdür yardımcısı, 43 öğretmen ve 1 memur görev yapmaktadır. Okulumuz ilimizin en kalabalık merkez ilçesi olan Seyhan ilçesinde yer almaktadır. (Nüfus: 2018 yılına göre 793.480) İlçemiz; sosyo ekonomik sebeplerle ortaya çıkan göçten büyük oranda etkilenmekte ve sürekli göç alan bir ilçe konumundadır. İlimizin en eski ve tarihi yerleri ile il yönetim birimleri de (Valilik, İl MEM ve diğer kurumlar) ilçemizde konuşludur.

Okulumuzdaki bütün idareci ve öğretmenleri tecrübe bilgi birikimlerini kullanarak; velisi ve çevresiyle bütünleşip okulumuzun eksik araç-gereçlerini tamamlamaya,  mevcut durumu sürekli bir adım ileriye götürme gayreti içerisindedirler.

 Okulumuz öğrencilerini; okul kayıt sınırları içerisinden ve farklı bölgelerden (Yüreğir, Sarıçam, Çukurova ve Seyhan ilçelerinden ) gelen öğrenciler oluşturmaktadır. Farklı yerlerden gelen bu öğrencilerin çok çabuk kaynaştıkları görülmekte, kültür alış verişinde bulunarak iyi ilişkiler kurdukları gözlenmiştir.

Öğrencilerimiz arasında sosyal-ekonomik durumlarda da büyük farklılıklar gözlenmektedir. Bu olumsuzlukların en az düzeye indirilmesi için sınıf içi tiyatro(drama) etkinlikleri, sportif ve sosyal etkinlikler yapılmakta, sınıfça gezilere gidilmekte, öğrencilerimizde olumsuz duyguların oluşmasının önüne geçilmesine özen gösterilmektedir.

Sınıf mevcutları 30-40 öğrenci arası değişmektedir. Sınıflarımızda klima bulunmaktadır. Akıllı Tahtalarda sınıflarımızda mevcuttur.




Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 1  kişi beğendi